İsrail ordusunun Gazze’deki bir okula saldırısında üst düzey Hamas yetkilisi öldürüldü

T24 Dış Haberler

Filistinli kaynaklar, İsrail’in Gazze’de bir okula düzenlediği hava saldırısında ölen dört kişi arasında Hamas yönetiminden üst düzey bir yetkilinin de bulunduğunu söyledi.

BBC’ye konuşan yerel bir yetkili, Ehab el-Hüseyin‘in üç ay önce Gazze Şehri ve kuzey Gazze’deki Hamas hükümetinin işlerini yönetmek üzere atandığını aktardı. 

İsrail ordusu, “teröristlerin faaliyet gösterdiğini ve saklandığını” söylediği Gazze Şehri’ndeki bir okul binasının bulunduğu bölgeye saldırı düzenlediğini açıklamıştı. Görgü tanıkları saldırının Gazze kentinin batısındaki Kutsal Aile Kilisesi’nin yanındaki Kutsal Aile Okulu’nu hedef aldığını söyledi. BBC’nin edindiği bilgilere göre binada çok sayıda insan barınıyordu.

Ehab el-Hüseyin daha önce Hamas yönetiminde çalışma bakanı yardımcısı ve ondan önce de içişleri bakanlığı sözcüsüydü. Ölümü askeri açıdan Hamas’a bir darbe olarak görülmese de Hamas yönetiminin lider kadrosunda önemli bir figür olarak kabul ediliyordu.

İsrail ordusu ayrıca Gazze Şehri’nin merkezi bir bölümü için bir tahliye emri daha yayımladı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Gazze’de varılacak herhangi bir ateşkes anlaşmasının İsrail’in hedeflerine ulaşana kadar savaşa devam etmesine izin vermesi gerektiğinde ısrar ediyor. Bu hafta taraflar arasındaki ateşkes ve rehine anlaşması görüşmeleri hız kazanacak. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir